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Oliveira, Aparecida Costa; Martins, Terezinha Domiciano Dantas; Souza, Carla Giselly de; Pavlak, Maira Suzana Dürrewald; Almeida, Jorge Luiz Santos de; Pinto, Alex Ferreira. |
O milho e a soja são os maiores constituintes das rações para suínos, entretanto, há uma constante busca pela utilização de alimentos com fonte de polissacarídeos não amiláceos (PNAs) para suínos nas diferentes fases de produção. O objetivo desta revisão é fornecer subsídios para melhorar o conhecimento sobre os PNAs, em relação a sua influência sobre a digestibilidade e disponibilidade dos nutrientes das dietas para suínos em diferentes fases de criação. Sua inclusão na nutrição de suínos têm demonstrado efeitos positivos na produtividade, pela redução dos custos, por atuar positivamente na fisiologia ao melhorar a secreção enzimática e a digestibilidade na fase inicial, por atuar como fonte energética na fase de crescimento, pelos efeitos positivos sobre... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alternative food; Fiber; Intestinal health; Metabolism.. |
Ano: 2017 |
URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/15451 |
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Oliveira, Aparecida Costa; Martins, Terezinha Domiciano Dantas; Souza, Carla Giselly de; Pavlak, Maira Suzana Dürrewald; Almeida, Jorge Luiz Santos de; Pinto, Alex Ferreira; Paulo, Paula Frassinetti Medeiros de. |
The trend observed in the meatpacking industry is the heavier pigs slaughter, this practice is operational cost savings such as logistics, infrastructure and manpower. With heavier pigs slaughter the industry achieve greater meat quantity, dilute the company costs and at the same time, enhance the noble meats value. This review aims to demonstrate the dietary fiber effects on quantitative and qualitative pig carcass characteristics and the factors that can affect these parameters. Corn and soybeans are the major contents for pigs feed; however, these grains are used in human food. The biggest challenge is maintain the livestock production efficiency using alternative foods, improving carcass characteristics and reducing costs. Studies on these foods... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Meat quality; Non-starch polysaccharides; Performance; Pigs.. |
Ano: 2017 |
URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/15456 |
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